Австрийски пелети на разумни цени

Един от ключовите въпроси, които следва да решите, когато сте се ориентирали към отопление на пелети, е как да изберете най-подходящия продукт, за да получите оптимални резултати. Един от най-добрите варианти на пазара е покупката на австрийски пелети, които се продават на изгодни цени. Качеството на този артикул е признато на световно ниво, като една от реномираните марки – Швайхофер, печели много често класациите за най-добри пелети. Австрийските пелети са предпочитани от потребителите заради отличните си характеристики.

Компаниите, които ги произвеждат, имат стриктен контрол на качеството, който включва прецизен избор на иглолистна суровина, внимателно сушене, трошене и гранулиране, а след това охлаждане и пакетиране на готовия артикул. Специфичното в производствения процес на тези пелети е, че суровината е с много ниско ниво на влажност, заради което не се налага сушене на висока температура.

Висококачествените австрийски пелети, които тук може да откриете на ниски цени, са с изключителна калоричност – 18,0 MJ/kg, много ниско съдържание на влага, прах и остатъчна пепел. Лесно ще ги разпознаете, тъй като те са много по-светли (бели) от останалите предлагани у нас видове. Причината е стриктният подбор на дървесината, от която се изработват.

австрийски пелети цени

Австрийски пелети на изгодни цени

Именно тези характеристики ги правят предпочитани от крайните потребители – това е продукт, който драстично намалява сметките Ви за отопление, като същевременно има висока ефективност и поддържа стабилна и приятна температура. Ниското количество на влага Ви гарантира почти пълно изгаряне, а след него – почти никаква остатъчна пепел. Това преимущество е значително, тъй като не се образува шлака. Така котлите или печките, който работят с този вид пелети, се почистват значително по-лесно, а експлоатационният им живот се удължава много. Спестявате много време и неприятната и трудоемка част по почистването на уредите.

Макар австрийските пелети да се предлагат на малко по-високи цени от останалите, си заслужава да се замислите дали да не използвате този продукт. Отзивите на потребители, изпробвали различни видове пелети, сочи еднозначно, че австрийските артикули са с най-висока ефикасност.

Избери най-удачното решение за отопление

Напред