Защо да се отопляваме на пелети?

Ако сте в търсене на нова система за отопление вкъщи, пелетите са идеален вариант с много предимства пред останалите традиционни методи. Изборът на гориво от дървесни пелети като източник на отопление носи многобройни ползи както за Вашия дом и бюджет, така и за природата. Какви са основните предимства на отоплението на пелети – продължете да четете!

Защо да изберем отопление на пелети?

Енергийно ефективни

За разлика от дървата за огрев, пелетите имат изключително ниско ниво на влага и отделят значително по-малко пепел. Поради това, почти целият материал изгаря и се превръща в топлинна енергия. Този процес се извършва в малка камера на пелетната камина, в която се подава точното количество въздух за оптимално изгаряне, което води до повече топлина и по-малко вредни емисии.

Устойчивост на ценови промени

Цените на дървесните пелети са много по-устойчиви от тези на другите изкопаеми горива или електрическите уреди за отопление. При тях не се наблюдават чести ценови колебания и не зависят дотолкова от рискови промени. Камините на пелети в доста случаи също са по-евтин вариант за инсталиране, тъй като при тях не е необходим димоотвод, както при стандартните печки на дърва.

отопление на пелети

Отделят по-малко вредни емисии

Дървесните пелети са устойчив източник и изгарянето им е въглеродно неутрално. Въглеродът, който се отделя при изгарянето на пелетите, е еквивалентен на този, погълнат от дървото по време на растежа му. Вредните за околната среда емисии от отопление на пелети са изключително ниски, което го прави в пъти по-екологичен вариант от стандартното отопление с други видове гориво.

Лесни и удобни за употреба и почистване

При печките на пелети не се налага пренасяне на дърва, разпалване на огън и ежедневно почистване на пепелта. Също не е необходимо постоянно да добавяте още дърва, тъй като веднъж, щом заредите камината, горенето ще продължи в следващите 2-3 дни.

Друг плюс на пелетните камини е, че Вие контролирате желаната температура, а не огънят, както е при печките на дърва. Почистването им е изключително лесно и се налага да се прави веднъж в седмицата или на две седмици.

С напредването на технологиите вече повечето съвременни уреди за отопление на пелети могат да се управляват дистанционно чрез мобилно приложение на Вашия смартфон.

В асортимента на ЕКО БИО МАКС ще откриете над 6 вида пелети от широколистна и иглолистна дървесина на достъпни цени, налични на склад целогодишно. Продуктите ни отговарят на изискванията на европейските стандарти и са сертифицирани по европейската норма EN-plus/клас А1.

Свържете се с нас още днес – предлагаме доставка в София и София област!

решение

Избери най-удачното решение за отопление

Напред