Какво трябва да знаем за качествата на широколистните пелети

Висококачествените широколистни пелети са предпочитани пред иглолистните, поради няколко причини. Вероятно най-сериозната от тях е, че пелетите от бук и габър отделят значително по-малко прах и пепел след изгаряне. По-малката остатъчна пепел Ви спестява усилията да почиствате всеки ден котела или печката. Но е и сигурен знак, че горивото, което използвате, минимално замърсява природата. В този смисъл добрите широколистни пелети са по-екологични, заради по-малкото вредни емисии, които отделят при горене. Допълнителен плюс е, че те изгарят при по-висока температура от иглолистните пелети – между 700 и 800 градуса, и това ги прави по-калорични дори и от въглищата.

Важно е обаче при покупката на пелети да се уверите, че те притежават необходимия задължителен сертификат за качество, за да сте убедени, че ще използвате продукт, който е произведен по всички стандарти и респективно – притежава високи показатели. Купувайте от доказани фирми, специализирани в този вид производство, защото така ще сте уверени, че суровината, от която се изработват пелетите, е с доказан произход и е селектирана внимателно за най-добри резултати.

широколистни пелети

Широколистни пелети – как да изберем?

Най-разпространените пелети се изработват от бук. Разбира се, има и вариации. Буковите са с много добър коефициент на полезно действие. Смята се, че буковите пелети са по-добри от дъбовите, по-калорични, тъй като се произвеждат от прясна трупна дървесина. Един от проблемите с дъбовите пелети е фактът, че при производството им дебелата кора на дървото, която е около 3-4 сантиметра, не се почиства достатъчно добре и остава в крайния продукт. Тя съдържа доста пясък и при горенето се отделя една идея повече пепел, отколкото при буковите пелети.

Широколистните пелети са с много ниска влажност и висока плътност, което Ви гарантира почти пълно изгаряне и висока температура в отопляваните помещения. Калоричността им достига до 5.3 kw. Какъвто и вариант обаче да изберете, вече трябва да сте наясно, че сте направили изключително добър избор с решението да се отоплявате с пелети.

отопление
Вземи своята персонална оферта
и професионална консултация за нужното количество

+359 887 991 593 ЗАПИТВАНЕ ПО E-MAIL