Как да изберем фирма за пелети в София

Отоплението на пелети в последните години се доказа като един от сигурните начини да получите топлина и предвидима температура в студените месеци на ниска цена и по щадящ за природата начин. Но как да изберем висококачествени пелети в София, за да сме убедени, че купуваме продукт, който е изработен по всички строги изисквания и е преминал през контрол на качеството?

Първото и най-важно изискване при подбора е да проучим добре дейността на фирмата производител, да се уверим в добрата ѝ репутация и възможност за производство на наистина качествени пелети. Разгледайте дали артикулите, които Ви предлагат, са сертифицирани, как са произведени, как са опаковани и от каква дървесина са изработени.

производство на пелети

Няколко съвета за първокласен избор на пелети в София

Най-калоричните пелети са тези от иглолистна дървесина, а също и от букова дървесина. Те са най-високият клас, горят почти изцяло, не отделят задушлива миризма и пепелното съдържание при изгаряне е изключително малко. Проверете внимателно откъде компанията, която проучвате, се сдобива с качествена дървесина – от кой район, какъв е първичният материал, дали информацията на етикета на продукта е достатъчно изчерпателна, за да се ориентирате в подробностите. На опаковката на артикулите следва да е обозначено задължително какъв клас е продуктът.

Друг начин да се ориентирате дали ще купите качествен продукт е да проучите дали компанията, която сте избрали, поддържа количества целогодишно – това е маркер, че няма вариации на качеството. Ако избирате на място – огледайте добре пакетите. Те не бива да миришат на химикали, тъй като за слепване на частиците дървесина се използват само естествени лепила. Не бива и да виждате много разтрошени пелети в пакета – това пък е сигурен знак, че технологията, по която са произведени, не ползва достатъчно силно налягане за слепянето на частиците и коефициентът им на полезност неминуемо спада. Огледайте добре опаковките – те трябва да не са скъсани, за да сте убедени, че не е натрупана влажност в продукта и се уверете, че компанията за пелети в София ги е съхранявала правилно.

отопление
Вземи своята персонална оферта
и професионална консултация за нужното количество

+359 887 991 593 ЗАПИТВАНЕ ПО E-MAIL