Как да познаем добрите марки за производство на пелети

Отоплението на пелети притежава неизброими предимства и доказано пести средствата, времето Ви и Ви помага да намалите негативния екологичен отпечатък върху природата. Ако вече сте част от огромната група хора, които използват този чист и икономичен начин за отопление, в следващите редове ще Ви насочим как да направите най-добрия избор при покупката на пелети. Качественото производство на пелети е многокомпонентен процес, от който зависи дали максимално ще се възползвате от чудесните характеристики на този продукт. Съществуват няколко лесно забележими признака, по които да познаете дали купувате първокласни пелети.

Първокласно производство на пелети – лесни трикове, за да го разпознаем

Първо, уверете се, че компанията, от която ще пазарувате, е специализирана в производство на пелети. Това е гаранция, че фирмата разполага с обучени специалисти, модерно оборудване и постоянен контрол над процеса по изработка на пелети. А също и сигурност, че суровината, от която се произвеждат, е с доказан произход, подходяща и качествена. На пакетите трябва да са обозначени какъв клас са пелетите и от каква дървесина са изработени.

производство на пелети
Огледайте добре пелетите, които купувате. Първият признак, че са изработени по стандарт, е еднаквият диаметър на гранулите. Тази характеристика не е никак маловажна – различният размер на пелетите значи, че те не са минали през качествен процес на производство, а оттам – че калоричността им е ниска.

Гранулите трябва да са изключително гладки – пукнатините, неравностите, дупките в тях са знак, че те не са пресовани както трябва. Пресоването е ключов елемент от производствения процес, който осигурява качеството на продукта. По същия начин трябва да огледате дали в пакетите не се съдържа много прах и раздробени гранули – това е друга подсказка, че пелетите не са висок клас.

Цветът и миризмата на пелетите също ще Ви ориентират. Обикновено много тъмният цвят е знак, че в суровината присъства дървесна кора, тя отделя сериозно количество пепел при горене, а това не е нещо, което желаете. Пелетите трябва да миришат единствено на дървесина и естествено лепило, усетите ли химикали – не правете експерименти и не купувайте.

отопление
Вземи своята персонална оферта
и професионална консултация за нужното количество

+359 887 991 593 ЗАПИТВАНЕ ПО E-MAIL