Отопление на пелети – икономичното решение

Изборът на източник за отопление често изисква сериозно предварително проучване и съобразяване с редица специфики на помещенията или сградата, която желаете да отоплявате. Ако за Вас основен приоритет при взимане на подобно решение е да си осигурите икономично отопление, то непременно следва да се спрете на пелетите. Причините за това са многобройни, но ние ще Ви представим най-важните от тях.

Технологията на производство на пелетите Ви осигурява наистина много висок коефициент на полезно действие. Когато пелетите са изработени от качествена суровина и са спазени всички изисквания при процеса на производство, те са изключително калорични. Това се дължи на факта, че дървесината минава през много силна преса, а за слепване на частиците се използва естествено лепило като лигнина. Затова те изгарят почти напълно, без остатъчен, неоползотворен материал, като така се достига висока температура.

Икономично отопление – изборът е ясен

На второ място, цената им е сравнително ниска, което Ви осигурява и ниски разходи. Същото важи и за първоначалната инвестиция за закупуване на горелка, котел или печка на пелети. Възвращаемостта на инвестицията е много бърза.

Допълнително преимущество са развиващите се технологии, които все повече усъвършенстват печките и котлите на пелети. Последните модели са напълно автоматизирани, което значи, че имат стриктен алгоритъм как да постигнат желания резултат с най-малко необходима суровина. Още по-голямо удобство е възможността вие да настройвате уредите в зависимост от Вашите нужди и нуждите на помещението или къщата, да регулирате температурата, когато отсъствате или пък нощем и така да си осигурите наистина икономично отопление. Иновативните уреди дават възможност да ги контролирате – пускате, спирате, регулирате дистанционно през телефон или таблет. Така никога няма да се приберете и тепърва да се налага да затопляте къщата.

Пелетите са икономични, рентабилни, високоефективни и не на последно място – много екологичен начин за отопление. А да осигурите евтино отопление, което същевременно Ви дава здравословна среда за живот и работа, не е никак маловажно.

Избери най-удачното решение за отопление

Напред