5 причини да се отопляваме на пелети

Първокласните пелети за отопление имат безброй преимущества пред други варианти, за да Ви е топло вкъщи. Ще си позволим да Ви представим само пет от тях, които обаче ще Ви убедят напълно, че тази опция неслучайно е една от най-предпочитаните в последните години.

Жив огън

Едва ли има човек, който да не се чувства изкушен от уюта и атмосферата, която създава камината или печката вкъщи. Топлината и красивите пламъци са притегателна сила за цялото семейство и предполагат прекрасни вечери, изпълнени с близост, смях и любов. Пелетите са идеален вариант, ако винаги сте мечтали за кътче, около което да се събирате с най-любимите си същества.

Без мъкнене, без прах

За разлика от дървата за огрев, пелетите притежават едно водещо предимство – не е необходимо да имате специално помещение, където да ги съхранявате. Те са много компактни, лесни за пренасяне, не изискват досадно подреждане и сушене. Нещо повече – не цапат!

Автоматизация на процеса

Модерните котли и печки, които използват пелети за отопление, ще Ви спестят много време и усилия и всъщност – ще функционират почти без Ваша намеса. Те са почти напълно автоматизирани и изискват единствено веднъж седмично да ги зареждате. Имате пълен контрол над настройките, като температура и други, не се събуждате на студено, защото сте забравили да обслужите котела и се радвате на топлина в дома си на ниска цена.

Пелети за отопление – край на почистването

Технологията за направа на пелетите ще Ви спести и най-досадната част – почистването на печката или котела. Те изгарят почти напълно и не остават големи количества остатъчен прах. Забравете за ежедневното почистване, съпроводено с облаци сажди и прах. А това не е маловажно, защото осигурявате на семейството си здравословна атмосфера и липса на фини прахови частици във въздуха.

Топ цена за екологичен продукт

Пелетите са сред най-икономичните опции на пазара. Освен сравнително ниската цена, която плащате за добре отопления си дом, се радвате на висока калоричност и, внимание, истинска екологичност. Именно съотношението цена-качество и фактът, че пелетите са най-екологичният способ за отопление, ги прави предпочитани.

Избери най-удачното решение за отопление

Напред